Bokningsvillkor

När du bokar en tid hos oss godkänner du bokningsvillkoren.

Det är viktigt att du läser dessa oavsett om din tid bokas på plats i salongen eller om du ringer till oss. När du bokar din tid online kan du ta del av nedanstående information i sista steget. Har du några frågor och funderingar kring bokningsvillkoren är du välkommen att maila oss på info@headwig.se eller ring oss på 0451-84080.

Avbokning

Avbokning ska ske senast 24 timmar före din bokade tid, utebliven tid debiteras med 100% av din bokade behandling. Du får en påminnelse om din bokade tid 2 dagar före besöket (en liten påminnelse om att ange rätt mobilnummer vid bokning). Avbokningar kan vi endast ta emot på telefon/telefonsvararen eller via din profil på onlinebokningen Du kan inte avboka din tid via Instagram eller Facebook. Behöver du komma i kontakt med oss på helgen är du välkommen att maila oss på info@headwig.se.

Avbokning av Hairtalk / BHBD

Vid avbokning av Hairtalk / BHBD där hår specialbeställts till dig debiteras du 500:- och det är kostnaden för frakt/porto för att skicka tillbaka håret till vår leverantör.

16-års gräns vid färgbehandlingar

Läkemedelsverkets rekommendationer är att barn under 16 år inte ska färga håret hemma eller på salong, främst pga risken för att utveckla allergier. Läkemedelsverkets rekommendationer är baserade på så kallad Oxidationsfärg eller Permanent hårfärg och vi är måna om att detta efterföljs. Om ni har några frågor och funderingar är ni välkomna att ringa eller maila till oss på info@headwig.se . Är du under 16 år och vill färga ditt hår kan vi erbjuda New Generation färg, en färg som är helt utan allergiframkallande ämne. Det är dock inte möjligt att gå från mörkt till ljust hår. Har man bokat en tid och inte uppfyller åldersgränsnormen kan du nekas din behandling på plats och tiden debiteras till 100% av behandlingspriset.

Önskar du läsa läkemedelsverket rekommendation kan du göra det här:
https://www.lakemedelsverket.se/sv/kosmetika/innehall-i-kosmetika/kosmetika-till-barn#hmainbody2

Detta ska du tänka på inför ditt besök

Vår rekommendation när du kommer till oss är att ditt hår är rent och fritt från torrshampoo, utväxtsprayer etc. Detta kan påverka håret vid färgbehandlingar och kan ge ett oönskat resultat, vilket vi tyvärr inte har möjlighet att ta ansvar för om färgen inte blir som förväntat. För att vi ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt behöver vi få information av dig om eventuella allergier, överkänslighet, användande av hemmafärg, egen brunn etc. Detta för att vi ska kunna göra en så rättvis bedömning som möjligt av hårets kvalité och undvika eventuella kemiska reaktioner som kan skada ditt hår och din hårbotten. Alla kemiska behandlingar sker på kundens ansvar och vi frisörer ser till att alltid använda så skonsamma preparat och produkter som möjligt för att nå önskat resultat.

Det är viktigt att boka rätt behandling för dina önskemål, du kan läsa om alla våra behandlingar i vår behandlingsmeny. Vid en eventuell felbokning blir du informerad på plats av frisören och ni tillsammans konsulterar fram vad ni hinner göra på den tiden som är bokad. Har du frågor som rör just ditt hår och är osäker på vilken behandling du ska välja, ring oss eller maila på info@headwig.se. Vi erbjuder även möjligheten att boka en konsultation på plats i salongen med en frisör, och det bokar du enklast via onlinebokningen.

Vad kostar din behandling

Priset du får i din bokningsbekräftelse är vad du betalar för din behandling. Inga extra kostnader tillkommer om tjänsten är rätt bokad. Vid en eventuell felbokning blir du informerad på plats av frisören och ni tillsammans konsulterar fram vad ni hinner göra eller om det är möjligt att utöka den bokade tiden. Priset justeras efter överenskommen ändring. Vi vill vänligen uppmärksamma dig på hur viktigt det är att välja rätt när du gör din bokning för priset är satt utifrån vald tjänst, längd och tjocklek på håret.

Betalning

Vi är en kontantfri salong, och hos oss kan betalning göras med kort (ej Amex eller Diners), Swish, presentkort och tillgodokvitto. Du kan ej betala via avbetalningstjänster eller faktura.